Wij werken volop aan onze nieuwe website, lees hier meer over onze rebranding.

Moyaert & Co BV
Industriezone Noord
Szamotulystraat 8
B-8700 Tielt

T.: 051 40 40 73
F.: 051 40 07 74
M.: info@moyaert.be

Back

De redenen om WEL te kiezen voor rolluiken

Rolluiken isoleren
Vaak wordt gezegd dat rolluiken de isolatiewaarde van het glas verdubbelen. Zo zou de isolatiewaarde van enkel glas in combinatie met rolluiken overeenkomen met de isolatiewaarde van dubbel glas zonder rolluiken ervoor. Rolluiken zorgen er in ieder geval voor dat er zo weinig mogelijk koude of warmte binnendringt of verloren gaat.
Met name in de zomer bewijzen rolluiken hun isolerende kwaliteiten. In vergelijking met zonwering of gordijnen houden ze veel beter de warmte tegen.

Rolluiken zijn energiebesparend
Gezien hun isolerende functie verlagen rolluiken je energierekening. In de koude maanden van het jaar bespaar je op verwarming, tijdens de warme maanden hoef je de airconditioning niet zonodig te laten draaien.

Rolluiken zijn geluidswerend
Rolluiken weren niet alleen warmte of koude, maar ook geluiden. Storend buiten- of straatlawaai wordt gedempt zodat je thuis in alle rust en stilte kan genieten. Het volume van de boxen van je stereo of tv harder zetten zonder dat je buren mee hoeven te luisteren behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Rolluiken verduisteren
De klassieke gordijnen slagen er overdag niet in om een ruimte volledig te verduisteren. Als je het op klaarlichte dag volledig donker wil maken in je woning, heb je speciale verduisterende gordijnen nodig en dan nog zal het licht langs spleten en gaten binnenvallen. Alleen met rolluiken slaag je erin om een ruimte volledig te verduisteren.

Bovendien kan je het ook ietwat donkerder maken in een woonruimte met rolluiken: sterk dag- of zonlicht kan je verzachten of controleren als je de rolluiken slechts ten dele neerlaat.

Rolluiken bieden veiligheid
Wie rolluiken heeft, kan zijn huis met een gerust hart verlaten. Rolluiken geven bewoners een veilig gevoel, terwijl ze inbrekers afschrikken. Een raam inslaan om alzo de woning te betreden behoort immers niet meer tot de mogelijkheden als je woning voorzien is van rolluiken, al kan gelaagd glas in combinatie met een veiligheidsbeslag glasbreuk eveneens tegengaan.

Rolluiken beschermen ramen tegen neerslag
Regen, hagel, sneeuw.... rolluiken beschermen de ramen en/of deuren van je woning bij neerslag. Zowel het glas als de raamkozijnen lijden minder onder de weersinvloeden.

Rolluiken weren de inkijk
Klassieke gordijnen in combinatie met een verlichte ruimte betekent zien, maar ook gezien worden. Rolluiken bieden buren en voorbijgangers geen kans om de woning in te kijken.

Rolluiken zijn stijlvol
De tijd dat rolluiken een negatieve invloed hebben op de esthetiek van je woning is voorbij. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om rolluiken discreet en stijlvol in de woning te integreren. Nieuwbouw biedt daarbij de mooiste resultaten, maar ook bij bestaande woningen zijn aantrekkelijke oplossingen mogelijk.