Wij werken volop aan onze nieuwe website, lees hier meer over onze rebranding.

Moyaert & Co BV
Industriezone Noord
Szamotulystraat 8
B-8700 Tielt

T.: 051 40 40 73
F.: 051 40 07 74
M.: info@moyaert.be

Back

Fabeltjes en weetjes over rolluiken

Alles over EPB: http://www.epbd.be

VOOR HET ISOLEREN VAN BESTAANDE ROLLUIKEN GEVEN WIJ GRAAG ADVIES

Hieronder enkele handige tips maar ook de hardnekkige misverstanden rond isolatie, condensatie, koudebruggen, luchtdicht bouwen, …

Als ik bij het bouwen van mijn woning rolluiken steek, haal ik de EPB norm niet.

Mits voldoende en juiste isolatie-aanbreng kan dit wel gehaald worden (aldus voor de rolluikkast zelf). Het rolluik voor het raam zorgt al op zich voor een dubbele isolering, daar de koude eerst tegen het rolluik aan stoot. De aluminium rolluiken die Moyaert fabriceert bevatten allemaal interne isolatie.

Kunststof is plastiek en slecht voor de gezondheid, want het geeft giftige dampen.

Kunststof geeft alleen bij verbranding giftige stoffen af, maar dat geldt voor alle materialen die je verbrandt.

Kunststof is niet mooi, het ziet eruit als blinkend plastiek.

De extrusie van Moyaert wordt zorgvuldig gecontroleerd dat er geen blinkende kleuren geëxtrudeerd worden.

Kunststof is statisch geladen en trekt vuil aan.

Kunststof wordt alleen maar statisch geladen als je lang op dezelfde plaats wrijft. Kunststof wordt dus niet vuiler dan een ander constructiemateriaal. Kunststof is zelfs heel gemakkelijk te reinigen: een sopje van water en zeep volstaan.

De toebehoren voor dakvensters zijn zeer beperkt.
Net het omgekeerde is waar. U hebt een zeer grote keuze uit vouwgordijnen, verduisteringsgordijnen, rolgordijnen, buitenzonweringen tot rolluiken. Zelfs een muggengaas behoort tot de mogelijkheden.

Ik moet op mijn dak om een rolluik of buitenzonwering te plaatsen.

Een rolluik of buitenzonwering kan makkelijk van binnenuit geplaatst worden. Het wentelende gedeelte kan makkelijk verwijderd worden waardoor men van binnenuit voldoende ruimte heeft om ze te plaatsen.

Een rolluik zorgt bij regen of hagel voor veel lawaai.

De nieuwste generatie rolluiken zorgen niet alleen voor een thermische, maar ook voor een akoestische isolatie. Regen- en hagelgeluiden worden hierdoor zeer beperkt.

Onder een dakraam wordt het te warm in de zomer!

Als u zorgt voor voldoende ventilatie van uw zolder en zonwerende beglazing, rolluiken of een buitenzonwering in uw dakramen, zult u geen last hebben van oververhitting. Zo’n buitenzonwering alleen al zal 80 % van de zonwarmte tegenhouden.

Energie besparen betekent inboeten aan comfort.

Isoleren kan je verwarmingsfactuur met 30 tot 40% verminderen. Tegelijkertijd verbeter je het binnenklimaat, want je houdt tocht, vocht en hitte buiten.

FABEL: teveel isolatie leidt tot schimmels

De term ‘isolatie’ wordt in de omgangstaal niet enkel voor ‘thermische’ isolatie gebruikt, maar ook voor het luchtdicht afsluiten van spleten en kieren. “Over”-isolatie betekent hierdoor het goed isoleren van een woning en ook het volledig luchtdicht afsluiten van een constructie (zonder steeds rekening te houden met de noodzaak aan ventilatie van het gebouw).

Wil je het binnenklimaat van je huis gezond houden, dan is ventilatie of verluchting nodig, ook bij ‘thermisch’ goed geïsoleerde constructies. “Over”-isolatie heeft dus niets te maken met de dikte of de isolatiewaarde van de gebruikte isolatie